Новини и обществоМъжки въпроси

С-500 (ракета система анти-самолет): характеристики

Почти всеки развита страна в наши дни има комплекси отбраната. Тези средства помагат на намирането на мирно небе над главите на гражданите. Тяхната цел е проста - да се защити и да минимизира риска от атака на страната по въздух. Има много различни видове средства за защита. Те могат да бъдат на въздуха и на земята, и военноморска. И всички те имат една задача - да се намери на врага и да го неутрализира първата.

мощна защита

Основният въздушен щит на държавата В - така че може да се опише накратко зенит ракетни комплекси на съвременен тип. Те са набор от сложни технически съоръжения и бойни машини (обекти), които са в състояние да предотврати космическата удар на противника на почти цялата територия на държавата. Има много различни видове BRD, но основната е класирането на театъра на военните действия:

  • Marine.
  • Land.

Русия - една огромна страна с голям потенциал за кратко време в своя арсенал е C-500 - зенитно-ракетна система на съвременен тип. Той е в състояние много. Съединените щати като основен противник на Русия също има модерни съоръжения, единият от които - "Пейтриът".

Днес ние говорим за това как да се създаде система за противоракетна S-500, какво може да направи, както и обсъждане на наскоро премина теста. Нека започнем с историята на възникването му.

Модификации на С-500

Модерен зенитна система за противовъздушна ракетна отбрана не се появи от нищото. Първото му развитие започва през времето на Съветския съюз, когато в експлоатация със Съветския съюз се оказа първият C-200 - система за противоракетна дълъг обхват. Тази версия е разработена през 1965 г. от дизайнера приставът.

Втората стъпка по пътя към модерното развитие се превърна в комплекс С-300 - за първи път в редиците на бойни превозни средства на съветската армия се оказа, през 1975 г., и все още носи службата си в обновени версии. Дизайнерът, който е развил системата - Ефремов VP Основната цел на тази система е защитата на огромните промишлени и административни съоръженията. Тя може да удари различни цели - от балистични на вятъра.

Третият модификация на С-400 - "Triumphant" - анти-ракетни система от ново поколение. Той е в състояние да открива и свалят стелт самолети, балистични ракети и т.н. В услуга е 2007.

И най-накрая, S-500 системата за борба с въздухоплавателни средства. Тя е разработена през 2012 г. и са влезли в експлоатация през 2015-2016. Този комплекс ще бъде основното средство за защита за противовъздушна отбрана в Руската федерация.

Развитието на модерна система за противоракетна зенитно-

Първоначалният етап от развитието на ПВО ракетни системи на петото поколение бе стартирана през 2010 г. Именно тогава започва идеен проект на обучение. През лятото на 2011 г., дизайнери и инженери загриженост ПВО "Алмаз-Антей", за да завършите тази работа. Дизайнерите се надяват да се създаде нов комплекс може да унищожи цели ниска орбита, както и космически кораб. В края на 2012 г., S-500 (система за противоракетна зенитна) е събрана. Скоро пусна първия прототип, имат на разположение специално проектирана ракети, които са предназначени само за него. Зенитно-ракетен комплекс S-500 разполага със собствена ракета - 40N6M, H-77N6, 77N6-H1. При разработването на тази система в строга тайна, беше надявал да създаде най-добрите системи за противовъздушна отбрана в света. Разработчиците могат безопасно да отстояват това след последния тест.

основните задачи

С-500 - ракета комплекс на петото поколение - има 3 основни цели. Това са:

  • Защита.
  • Прихващане.
  • Унищожаване.

Всички тези цели са напълно ефективен комплекс. Нека да разгледаме всяка от точките и да се определи какво е насочена:

- Комплексът е защитен от системите за откриване на радио и ориентиране, както и на съвременни системи, създадени за ракети и тяхната намеса ориентиране. По този начин, на врага не е сила не може да предотврати прихващането и унищожаването на бойна единица му. разработчиците на точките са платили специално внимание.

- Система С-500 е способен да прихваща всеки летящ обект на разстояние от 3500 км. Максималната височина на целите за прихващане е на 50 км. За сравнение: в комплекс "Пейтриът" е в състояние да неутрализира целта на височина до 24 км. Като се има предвид тази цифра, ние виждаме, че руската система е два пъти по-добро.

- Комплексът трябва да бъде в състояние да унищожи най-съвременните средства за въздушно нападение. Нашите разработчиците са успели да постигнат невероятни резултати. P-ВОП система 500, способни да почука LEO сателита се въртят платформа свръхзвукови крилати ракети, самолети и БЛА (над 5 люлки).

Възможността за самоходна система S-500

S-500 е проектиран в съответствие с най-новите технологии. Това е многофункционална и може почти сам унищожи до 40 вражески цели. Системата на радар на комплекса може едновременно да извършват 20 гола. Комплексът обхваща различните въздушни цели летящи със скорост от над 7 километра в секунда. Това е доста впечатляващ резултат. На разстояние от 600 км до системата за C-500 може едновременно да удари до 10 мишени.

За да се постави началото на ракета комплекс изисква само на 10 минути (от мястото на съхраняване състоянието на пълна оперативна способност). Повърхността, върху която централата не трябва да бъде равна. Технически средства и стабилност на системата позволяват C-500 ракети ракети при ъгъл на наклон от 30 градуса.

Системата е оборудвана с тежкотоварни преносими радари, които не са виждали света. Те са в състояние да открива цели на разстояние до 1000 км с минимална височина от 5 метра и максимум 50 км. Land комплекс има голям трафик и е напълно адаптирани към суровите климатични условия на страната ни. Ето защо, той не се страхува от студа, калта и неблагоприятни условия на терена.

Технически характеристики на комплекса

С-500 (характеристики развитие са впечатляващи) има сухо тегло от 54 т. На теглото на товара в пълна бойна готовност е 33 т, и на теглещото превозно средство -. 21т Баз-69096 е оборудван с пет оси - всички 10 колела са водещи. Предната две управляеми оси. Силата на силовия агрегат е 550 конски сили. Гориво - дизел. Максималната височина на пресичане на граница е 1,7 метра. За първи път е въведена мобилен шаси BAZ-69096 през 2012 г. на шоу руска военна техника. Този първи мобилен шаси за SAM, който има формула колело 10 до 10.

C-500 - система за противоракетна зенитен, която има огромен потенциал и възможности. Това мнение се споделя медии топ редиците на въоръжените сили на Руската федерация. Тъй като системата все още не е напълно са влезли в експлоатация, останалата част от спецификациите на машината да остане класифициран и не може да бъде разкрита.

Изпитвания на най-новата система ПВО

През лятото на 2014 г. руската армия тества прототип на BRD C-500. По предварителни данни, стана известно, че най-новата руска система за противовъздушна отбрана е най-добрият в света, надмина в нейните характеристики такива комплекси като "Пейтриът-3" и THAAD.

Според Министерството на отбраната на Руската федерация, изпитванията са били извършени много успешно, всички Задайте целите и задачите, лесно може да се изпълни. C-500, чиито характеристики са все още неизвестни, беше най-добрият на всички съществуващи системи за напреднали ПВО. Въз основа на становището на Руската федерация Министерство на отбраната, можем да заключим, че нашата съвременна система пето поколение, която ще бъде включена в редиците на армията около средата на 2017 г., за най-малко 10-15 години ще бъде най-добрите по рода си.

C-500 - най-новата система за противовъздушна отбрана във въоръжените сили на Руската федерация

В момента охраняват въздушното пространство на страната са две различни ракети и системи за противовъздушна отбрана - S-300 и С-400. На първо място, въпреки промяната, вече почти не отговаря на международните стандарти. Малко след въвеждане в експлоатация на S-500 ракети система S-300 ще бъде отстранен от редиците на руската военна техника. В службата ще остане четвърти и пети системи поколение. Серийно производство на последния е насрочено за 2017. Министерството на отбраната се надява, че С-500 ще се окаже непреодолима крайъгълен камък в развитието на ПВО на други страни в света, най-малко още две десетилетия.

Руската S-500 (система за противоракетна зенитна) ще бъде най-доброто от всички системи за противовъздушна отбрана. Американците дълго ще гонят нашата технология и се опитват да се доближат до установения местни експерти важно събитие.

Външен аналог - "Patriot"

Днес има две почти равни система за противовъздушна отбрана в света - на Руската федерация и Съединените щати. В нашата страна, това е C-400. Американската развитие носи името "Пейтриът-3", тя е олицетворение на съвършенството днес. Няма по-добър система от това. Модерен зенитно-ракетен комплекс е в състояние да унищожи цели на височина от 24 км и до 500 км. Единственият недостатък е, пропускливостта на машината. В сравнение с руски бойни машини "Пейтриът" не е толкова мощен.

Въпреки това, какво ще се Съединените щати след освобождаването на нашия C-500, никой не знае. Русия, създаване на добра система, способна да унищожава цели в пространството, противодействие на американците. Дали САЩ ще бъде в състояние да отговоря? Времето ще покаже.

заключение

Развитието на защитата на въздуха на Руската федерация, секторът е основна задача на Министерство на отбраната на страната. Заместник-министърът на отбраната на Рогозин подчерта следното: "Нашата страна трябва да бъдат защитени, а не само по границите, но също така и във въздуха. Затова е толкова необходимо за държавата създаването на S-500 - той ще бъде новият въздушен щит и даде възможност за мирно небе над главите на гражданите ".

Заслужава да се отбележи, че повече от 10 милиарда щатски долара са заделени за развитието на комплекса. Ако системата не се оправдаят, неуспехът в тази област е много силно въздействие върху отбраната на страната. Ето защо, като внимание се отделя на развитието на въздушния противоракетна отбрана система пето поколение.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 bg.delachieve.com. Theme powered by WordPress.